Zomeren in het hooggebergte met de kids
170 - 490 €

richtprijs p.p. voor de aangeraden reisduur

100 - 219 kg CO2

voor transport + accommodatie

Oostenrijk heet u welkom
Wie ’s zomers Oostenrijk binnenkomt via Tirol of Salzburgerland merkt dat de groene heuvellandschappen al snel overgaan in besneeuwde bergtoppen. Dit is het kloppend hart van de imposante Alpen. Maar niet alleen voor avonturiers is Oostenrijk een aanrader, deze bergen, sfeervolle dorpjes en allerhande activiteiten zijn vaak bijzonder toegankelijk en kindvriendelijk. Heb je even genoeg gewandeld, maar wil je toch genieten van de mooie uitzichten? Dan kan je op veel plaatsen het kabelliftje nemen. Eenmaal boven aangekomen is de kans groot dat je in een thematische beleveniswereld terecht komt, met bijvoorbeeld een heksen-blote-voeten-pad of een dinopark, of dat je de berg afzoeft met een reeks glijbanen :-).
Het hooggebergte in Oostenrijk is ook ideaal om met het gezin kennis te maken met een huttentocht. En ja hoor, dit is ook geschikt voor jonge kinderen. Je stapt met je lichte dagrugzak en geniet met de hele familie van de prachtige vergezichten. ’s Avonds word je in de hut met open armen ontvangen, schuif je mee aan de eettafel en hoef je niet na te denken over praktische rompslomp. O ja, en vergeet de Apfelstrudel en Kaiserschmarn niet te bestellen.
Wat valt hier te beleven?

Natuur: Adem die frisse lucht maar eens goed diep in! Met 10.000 km aan fietspaden en 50.000 km aan wandelpaden is Oostenrijk een paradijs voor wie van natuur, wandelen en fietsen houdt. Wie weet vind je tijdens jouw tocht wel een bergkristal of een klompje goud! Er zijn ook enkele kronkelende panoramawegen om met de auto te doen die je bijvoorbeeld vlotjes bij de 3798m hoge Großglockner, bloeiende edelweiss of alpenmarmotten brengt.

Avontuur: Bergwandelen en (e)-mountainbiken zijn zowat de klassiekers. Je vindt er voor elk wat wils, van eenvoudige routes voor beginners of families met kinderen tot uitdagende routes voor de ervaren bergsporter. Maar wat dacht je van downhill steppen, wildwaterraften of een via ferrata, zelfs met kinderen! Oostenrijk is dus zeker en vast een top zomerbestemming voor de actieveling.

Cultuur: Het leven in de Oostenrijkse Alpen staat al jaar en dag in teken van het bergleven. In een typische alm kan je tijdens de wandeling pauzeren en genieten van een frisse pint of almdudler. Ook goud zoeken is een activiteit die hier al eeuwen plaatsvindt. Zoek je toch graag het bruisende stadsleven op, dan kan je in Innsbruck of Salzburg terecht. Grüß Gott!

Wat bieden wij?
Verzamel jij ook unieke ervaringen zoals kriebels in de buik tijdens een afdaling met de moutainbike, het voelen van de frisse wind tijdens een kloofwandeling of het voorbij glijden van een steenarend tijdens een via ferrata? Of wil je liever eens een huttentocht proberen en heb je totaal geen idee hoe je begint met de voorbereiding hiervan? Misschien heel veel zin, maar geen inspiratie of tijd om zelf op zoek te gaan naar leuke, alternatieve, duurzame verblijven en activiteiten waarbij je liefst het massatoerisme vermijdt? Laat ons weten wie je bent en wat je zoekt in een reis via onze profielschets en wij werken een reisplan op maat uit voor jou en je reisgezelschap. We helpen met het uitstippelen van je route en delen deze samen met een reeks gepersonaliseerde opties en alternatieven voor regenweer via gedeelde Google documenten.
Aangeraden reisduur
minstens 10 dagen
Aangeraden reisperiode
Juni tot en met september, afhankelijk van de sneeuwcondities.
Hoe wordt deze reis duurzamer?

Reis je buiten de zomervakantie (juli en augustus) dan is de rechtstreekse nachttrein ideaal. Gemakkelijker kan eigenlijk niet: Om 18u stap je op in Brussel, slaap je met je gezin in je eigen coupé en rond 8u30 kom je met een koffie in de hand aan in het hart van de Oostenrijkse Alpen. Bonuspunten voor duurzaamheid, want treinen in Duitsland rijden allemaal op groene energie.

Wil je meer flexibiliteit ter plaatse, dan kan je ook met de auto gaan. Idealiter ben je dan met 3 of meer personen en wordt het aantal kilometers ter plaatse beperkt.

Bovendien zoeken wij op basis van jouw wensen de ideale locatie van jouw verblijf. Hierbij focussen we op ecologische verblijfplaatsen binnen het gewenste type accommodatie, zoals bijvoorbeeld een Greenkey hotel, boerderijcamping of natuurhuisje. Of misschien heb je meer zin in een roadtrip met een campervan, waarbij rijafstanden geoptimaliseerd zijn voor maximale reiservaringen en minimale uitstoot?

Bekijk onze duurzaamheidspagina om te zien hoe wij elke reis zo duurzaam mogelijk houden.

Match tussen eco-logie en eco-nomie

De onderstaande tabel geeft enkele transport- en accommodatie mogelijkheden weer voor deze bestemming, inclusief hun geschatte CO2 uitstoot (zie duurzaamheid). De richtprijs is weergegeven voor elke voorbeeldreisformule, maar uiteraard zijn alle combinaties van transport en accommodatie mogelijk

De bovenstaande tabel is een uitgewerkt voorbeeld voor 10 dagen in de streek van Mittersill.

* Richtprijzen en CO2 uitstoot zijn weergegeven per persoon. Dit is berekend op basis van een vierledig gezelschap uit Antwerpen. Als referentie voor een onduurzame reisformule nemen we een reiziger uit Antwerpen die reist met een eigen (standaard) dieselwagen en verblijft in een (standaard) hotel. Extra referentie: 1 kg biefstuk = 60 kg CO2 / 1 kg graan = 1.4 kg CO2.

** Deze prijzen zijn inclusief service kosten en BTW, maar exclusief tol en brandstofverbruik van een eigen of gehuurd vervoersmiddel. Dit zijn richtprijzen die mogelijk aan lichte schommelingen onderhevig zijn.

Wil je deze reis boeken, volledig op maat van je wensen?
Wij helpen je graag verder na het invullen van je profielschets.

Nils, Hoboken

"Twijfels over de haalbaarheid van de huttentocht bleken helemaal overbodig."

Meer Fotos

meer duurzame reisregio’s van STAP1

of liever een weekendje weg?