Verdwalen in een doolhof van zandsteen
30 - 105 €

richtprijs p.p. voor de aangeraden reisduur

23 - 70 kg CO2

voor transport + accommodatie

Luxemburg heet u welkom
Het Groothertogdom Luxemburg is dan misschien wel een kleine stip op de kaart, de kans is groot dat jij je klein gaat voelen als je op verkenning gaat in deze imposante streek. Ten zuidwesten van Echternach ligt een glooiend landschap dat ‘Klein Zwitserland’ genoemd wordt. Het is een weids zandsteenplateau dat doorsneden wordt door kleine riviertjes, die je op hun beurt meenemen doorheen beboste valleien en langs de meest fascinerende zandsteenformaties.
Deze zandsteen vormt de basis van een rijke cultuur en is het vertrekpunt voor tal van activiteiten die op jou liggen te wachten. Jong of oud, hier is voor elk wat wils. Dit is het paradijs voor outdoor sporters, wandelfanaten en kinderen op zoektocht naar sprookjesfiguren. Haal je wandelschoenen maar boven en verdwaal in dit magisch doolhof van zandsteen.
Wat valt hier te beleven?

Natuur: Wandelend of fietsend voert de Müllerthal trail je langs, over en door de mooiste zandsteenformaties.

Avontuur: Klim eens een rots op en rappel die terug naar beneden. Wat dacht je van boomklimmen, kajakken of de grens overzwemmen naar Duitsland? De rotsen en spelonken zijn ook perfect om op jacht te gaan naar geocachen.

Cultuur: Bezoek een middeleeuws kasteel met een UNESCO label, een ondergronds netwerk van militaire bolwerken in Luxemburg stad, of gewoon een terrasje in een van de vele schilderachtige dorpjes.

Wat bieden wij?

De mogelijkheden in deze streek zijn talrijk. Laat ons via de profielschets weten hoe jij graag een weekendje in Luxemburg wil ervaren en wij werken een reisplan op maat uit voor jou en je reisgezelschap.

Ben je op zoek naar een gezellige B&B in de stad, een toffe camping in het midden van de natuur of wil je eens op pad met een mobilhome? Zoek je misschien activiteiten op maat van kleuters die ook nog interessant genoeg zijn voor de jonge tieners in het gezelschap? Of wil je met de trein op reis en ter plaatse een meerdaagse wandel- of fietstocht doen en weet je niet hoe je dit best aanpakt? Vul de profielschets in met al je wensen en reisvereisten en we helpen je graag verder op weg.

Aangeraden reisduur
Minimum 3 dagen
Aangeraden reisperiode
Tussen mei en oktober (met blaadjes aan de bomen)
Hoe wordt dit weekend duurzamer?

In Luxemburg geraak je makkelijk met het openbaar vervoer (trein en/of bus). Gebruik je ter plaatse enkel nog je eigen beenkracht en bivakkeer je met je tentje op een lokale camping dan ben je een echte eco-tripper. Eenmaal in Luxemburg is het openbaar vervoer trouwens helemaal gratis! Wil je meer flexibiliteit ter plaatse, dan kan je ook met de auto gaan. Idealiter ben je dan met 3 of meer personen en beperk je je aantal kilometers ter plaatse. Reis je met 6 à 8 mensen (2 gezinnen of een groep vrienden), overweeg dan om een minibusje te huren en samen te rijden i.p.v. met 2 of 3 auto’s.

We zoeken voor jou een ecologische verblijfplaats binnen het gewenste type accommodatie (greenkey hotel, hostel of camping, natuurhuisje of ecolodge bijvoorbeeld).

Bekijk onze duurzaamheidspagina om te zien hoe wij elke reis zo duurzaam mogelijk houden.

Match tussen eco-logie en eco-nomie

De onderstaande tabel geeft enkele transport- en accommodatie mogelijkheden weer voor deze bestemming, inclusief hun geschatte CO2 uitstoot (zie duurzaamheid). De richtprijs is weergegeven voor elke voorbeeldreisformule, maar uiteraard zijn alle combinaties van transport en accommodatie mogelijk

* Richtprijzen en CO2 uitstoot zijn weergegeven per persoon voor een volledige trip van 3 dagen. Dit is berekend op basis van een vierledig gezelschap uit Antwerpen. Als referentie voor een onduurzame reisformule nemen we een reiziger uit Antwerpen die reist met een eigen (standaard) dieselwagen en verblijft in een (standaard) hotel. Extra referentie: 1 kg biefstuk = 60 kg CO2 / 1 kg graan = 1.4 kg CO2.

** Deze prijzen zijn inclusief service kosten en BTW, maar exclusief tol en brandstofverbruik van een eigen of gehuurd vervoersmiddel. Dit zijn richtprijzen die mogelijk aan lichte schommelingen onderhevig zijn.

Wil je dit weekend boeken, volledig op maat van je wensen?
Wij helpen je graag verder na het invullen van je profielschets.

Veerle, Hoboken

“De natuur is hier prachtig en de kliminitiatie was het hoogtepunt van ons weekend :-)."

Meer Fotos

Meer voorbeeldweekends

of liever wat langer op reis