Grootse rotswanden en vergeten kastelen langs de oevers van Lesse en Maas
25 - 70 €

richtprijs p.p. voor de aangeraden reisduur

13 - 24 KG CO2

voor transport + accommodatie

Dinant heet u welkom
Dinant ligt aan de voet van de Ardennen en roept bij velen herinneringen op aan een dagje kajakken op de Lesse. Maar de streek heeft zo veel meer te bieden dan deze over-populaire wateractiviteit! Langs de kronkelige oevers van Lesse en Maas kom je her en der indrukwekkende kalkstenen rotswanden tegen. Geen wonder dat de bakermat van het Belgische alpinisme zich hier bevindt. De weelderige bossen zijn het ideale decor voor een stevige tocht met je stapschoenen of mountainbike.
De omgeving van Dinant viel al sinds mensenheugenis in de smaak. In een grot vlakbij werden fossiele overblijfselen van een Neanderthaler gevonden, de stad werd door de Kelten ‘de Goddelijke vallei’ genoemd en floreerde in de Middeleeuwen dankzij de metaalbewerkingsindustrie en strategische ligging. Hier vond Adolphe Sax de befaamde saxofoon uit, proef je Leffe (of nog beter, Caracole) in de brouwerij en ontdek je de klassieke Dinantse koek.
Wat valt hier te beleven?

Natuur: Wandelen en fietsen is heerlijk op de kronkelende, maar niet al te steile paden langs de Lesse en zijn vele zijrivieren. Wie weet spot je dan ook een waterspreeuw of een ijsvogel. Heel het jaar door kan je jouw ogen open houden voor slechtvalken rondom de hoge rotstoppen.

Avontuur: Is een stevige wandeling langs de rotswanden niet voldoende uitdagend? Probeer er dan eens op te klimmen met een klimtouw of een via ferrata set. Misschien wil je wel eens het uitgebreid grottenstelsel verkennen dat in WOII dienst deed als toevluchtsoord voor de Dinantse bevolking. Deze streek herbergt trouwens talrijke goed verstopte kalksteengrotten, ideaal om te Geocachen.

Cultuur: Je kan er slenteren over de beroemde Charles-de-Gaulle brug ter ere van Meneer Sax, racen tegen de lift naar de top van de citadel en boven genieten van het uitzicht met een couque de Dinant in de hand. Je kan op bezoek gaan bij lokale brouwerijen, bij bewoonde of vervallen kastelen, en ah waarom niet, bij een escargotière.

Wat bieden wij?

De mogelijkheden om in deze streek te genieten van natuur, cultuur en avontuur zijn haast eindeloos. Laat ons via de profielschets weten hoe jij graag een weekendje in Dinant wil ervaren en wij werken een reisplan op maat uit voor jou en je reisgezelschap.

Ben je op zoek naar een leuk huisje midden in het bos, een toffe camping in de bocht van een riviertje of wil je eens vrij kamperen met een mobilhome? Zoek je misschien activiteiten op maat van kleuters die ook nog interessant genoeg zijn voor de jonge tieners in het gezelschap? Of wil je met de trein op reis en ter plaatse een meerdaagse wandel- of fietstocht doen en weet je niet hoe je dit best aanpakt?

Dit weekend is ook te combineren met workshops rotsklimmen en via ferrata (mits KBF-lidmaatschap), bushcraft, dieren spotten, boomklimmen en avontuurlijk geocachen.

Aangeraden reisduur
Minimaal 2 dagen.
Aangeraden reisperiode
Heel het jaar door.
Hoe wordt dit weekend duurzamer?

Vanuit Vlaanderen ligt deze bestemming aan de voet van de Belgische Ardennen, waardoor de CO2-uitstoot van transport dus beperkt kan blijven.

Reis je alleen of per 2? Dan raden we het openbaar vervoer aan. In Dinant geraak je met de trein rechtstreeks vanuit Brussel en verder zijn er veel lokale stations.

Wil je meer flexibiliteit ter plaatse, dan kan je ook met de auto gaan. Idealiter ben je dan met 3 of meer personen en beperk je je aantal kilometers ter plaatse. Reis je met 6 à 8 mensen (2 gezinnen of een groep vrienden), overweeg dan misschien om een minibusje te huren en samen te rijden i.p.v. met 2 of 3 auto’s.

Verder zoeken we voor jou een ecologische verblijfplaats binnen het gewenste type accommodatie (greenkey hotel, hostel of camping, natuurhuisje of ecolodge bijvoorbeeld). Wist je dat je in deze streek kan overnachten in één van de twee Belgische berghutten?

Bekijk onze duurzaamheidspagina om te zien hoe wij elke reis zo duurzaam mogelijk houden.

Match tussen eco-logie en eco-nomie

De onderstaande tabel geeft enkele transport- en accommodatie mogelijkheden weer voor deze bestemming, inclusief hun geschatte CO2 uitstoot (zie duurzaamheid). De richtprijs is weergegeven voor elke voorbeeldreisformule, maar uiteraard zijn alle combinaties van transport en accommodatie mogelijk

* Richtprijzen en CO2 uitstoot zijn weergegeven per persoon voor een weekend van 2 dagen. Dit is berekend op basis van een vierledig gezelschap uit Antwerpen. Als referentie voor een onduurzame reisformule nemen we een reiziger uit Antwerpen die reist met een eigen (standaard) dieselwagen en verblijft in een (standaard) hotel. Extra referentie: 1 kg biefstuk = 60 kg CO2 / 1 kg graan = 1.4 kg CO2.

** Deze prijzen zijn inclusief service kosten en BTW, maar exclusief tol en brandstofverbruik van een eigen of gehuurd vervoersmiddel. Dit zijn richtprijzen die mogelijk aan lichte schommelingen onderhevig zijn.

Wil je dit weekend boeken, volledig op maat van je wensen?
Wij helpen je graag verder na het invullen van je profielschets.

Bert, Antwerpen

"Klimmen met Arne is gegarandeerd plezier."

Meer Fotos

Meer voorbeeldweekends

of liever wat langer op reis