Fossielen zoeken langs imposante kliffen
70 - 120 €

richtprijs p.p. voor de aangeraden reisduur

24 - 70 kg CO2 

voor transport + accommodatie

De opaalkust heet u welkom
Steile krijtrotsen, een azuurblauwe zee en eindeloze zandstranden in de kustlijn tussen Wimereux en Cap Blanc-Nez; hier kwam Arne als kind jaarlijks fossielen zoeken. Jawel, in de kalksteen zitten ware schatten verborgen van lang vervlogen tijden, ammonieten, zee-egels en zelfs haaientanden. Bij helder weer krijg je het zicht op ‘the white cliffs of Dover’ in Engeland er gratis bij. En er is meer. Veel meer! In de duinen wandel je door ongerepte natuur met moerassen, zeevogelkolonies en kronkelende paadjes doorheen een jungle van bloeiende duindoorn.
Deze streek is ideaal om met het gezin uit te waaien. Wil je buiten de zilte zeelucht, ook wat cultuur opsnuiven? Breng dan een bezoekje aan Calais, de basiliek van Boulogne-sur-Mer of Chateau d’Hardelot. Geschiedenisliefhebbers kunnen dan weer hun hart ophalen in oorlogsmusea en de vele bunkers die verspreid liggen in het landschap. Geniet ‘s avonds van een heerlijk vispannetje of een lekkere crêpe, slenter over de charmante promenades en waan je in de belle-époque.
Wat valt hier te beleven?

Natuur: De aaneenschakeling van duinen, kliffen en zandstranden vormen een waar paradijs om te wandelen of om vogels en zeehonden te spotten. Wie weet vind je jouw eigen fossiel als souvenir. Bovendien is niets zo fijn om het zeeleven van dichterbij te verkennen: trek je laarzen aan, haal je schepnet boven en ga op onderzoek in de vele getijdenpoelen.

Avontuur: Is een stevige wandeling over de kliffen niet voldoende uitdagend? Probeer dan eens zeekajakken, suppen, windsurfen, of strandzeilen. Is dit nog niet genoeg? Ga dan voor kitesurfing of paragliden.

Cultuur: Naast de militaire infrastructuur en musea uit WO II, kan je de steden Boulogne-sur-Mer en Calais verkennen. Geniet van een heerlijk pannetje vis dat ’s ochtends aangekocht werd in de vismijn en laat je charmeren door de vele kleine badplaatsjes.

Wat bieden wij?

De mogelijkheden in deze streek zijn eindeloos. Laat ons via de profielschets weten hoe jij graag een weekendje aan de Opaalkust wil ervaren en wij werken een reisplan op maat uit voor jou en je reisgezelschap.

Ben je op zoek naar een leuk huis dicht bij het strand, een toffe camping in het achterland of wil je eens vrij kamperen met een mobilhome? Zoek je misschien activiteiten op maat van kleuters die ook nog interessant genoeg zijn voor de jonge tieners in het gezelschap? Of wil je met de trein op reis en ter plaatse een meerdaagse wandel- of fietstocht doen en weet je niet hoe je dit best aanpakt?

Aangeraden reisduur
3-5 dagen
Aangeraden reisperiode
Heel het jaar door is het aangenaam vertoeven aan de Opaalkust, maar wil je de bloeiende duindoorn bewonderen, ga dan in april of mei.
Hoe wordt dit weekend duurzamer?

Deze bestemming is lekker dichtbij en de “transport-uitstoot” kan dus beperkt blijven.

Reis je alleen of per 2? Dan raden we het openbaar vervoer aan. Vanuit Brussel is er een rechtstreekse trein tot in Calais. Vanuit Calais zijn er regionale bus- en treinlijnen tot in Boulogne-sur-mer.

Wil je meer flexibiliteit ter plaatse, dan kan je ook met de auto gaan. Idealiter ben je dan met 3 of meer personen en beperk je je aantal kilometers ter plaatse. Reis je met 6 à 8 mensen (2 gezinnen of een groep vrienden), overweeg dan om een minibusje te huren en samen te rijden i.p.v. met 2 of 3 auto’s.

We zoeken voor jou een ecologische verblijfplaats binnen het gewenste type accommodatie (greenkey hotel, hostel of camping, natuurhuisje of ecolodge bijvoorbeeld).

Bekijk onze duurzaamheidspagina om te zien hoe wij elke reis zo duurzaam mogelijk houden.

Match tussen eco-logie en eco-nomie

De onderstaande tabel geeft enkele transport- en accommodatie mogelijkheden weer voor deze bestemming, inclusief hun geschatte CO2 uitstoot (zie duurzaamheid). De richtprijs is weergegeven voor elke voorbeeldreisformule, maar uiteraard zijn alle combinaties van transport en accommodatie mogelijk

* Richtprijzen en CO2 uitstoot zijn weergegeven per persoon voor een volledige trip van 3 dagen. Dit is berekend op basis van een vierledig gezelschap uit Antwerpen. Als referentie voor een onduurzame reisformule nemen we een reiziger uit Antwerpen die reist met een eigen (standaard) dieselwagen en verblijft in een (standaard) hotel. Extra referentie: 1 kg biefstuk = 60 kg CO2 / 1 kg graan = 1.4 kg CO2.

** Deze prijzen zijn inclusief service kosten en BTW, maar exclusief tol en brandstofverbruik van een eigen of gehuurd vervoersmiddel. Dit zijn richtprijzen die mogelijk aan lichte schommelingen onderhevig zijn.

Wil je dit weekend boeken, volledig op maat van je wensen?
Wij helpen je graag verder na het invullen van je profielschets.

Hilde, Gullegem

"De kinderen leven zich uit op het strand, frisse zeelucht en ’s avonds fruits de mer. Heerlijk toch?"

Meer Fotos

Meer voorbeeldweekends

of liever wat langer op reis