STAP1 – wie?

– Versie 2020 –

STAP staat voor
Sustainable Travel & Activity Planning.

Wij vormen de eerste stap in het plannen van activiteiten en reizen, met steeds het duurzaamheidsaspect in het visier.

Wij zijn Arne en Fana, tien jaar getrouwd en trotse ouders van Finn, onze zesjarige actieveling. We zijn beide doctor in de biologie en delen een passie voor reizen die ons reeds op de meeste continenten bracht. Het ontdekken van ongerepte natuur staat altijd centraal op onze reizen en dat doen we liefst op een actieve manier. De laatste jaren trekken we er vooral op uit binnen Europa met onze mobilhome. Ons hart voor de natuur zit op de juiste plaats en gaat soms wat sneller slaan bij het klimmen naar een verbluffend uitzichtpunt of het speuren naar een of ander zeldzaam dier. Onze kennis en passie voor reizen en natuur delen we heel graag. Zo zijn we beide KrisKras reisbegeleiders, VTS-gediplomeerde sportlesgevers en hebben we jarenlang biologiestudenten begeleid.

Over Fana

Fana houdt van bergwandelingen, blauwe lucht en gezelligheid. Ze is geboren met een talent voor plannen en organiseren, en is degene die de vele reisblogs met plezier doorspit op zoek naar leuke activiteiten en originele verblijfplaatsen met een duurzaam kantje.
Na twee jaar als bio-medisch projectmanager keerde ze terug naar haar roots, biologie. Nu draait ze mee in ICOS, een Europees project rond CO2 monitoring en zit dus dicht bij de wetenschappelijke bron van informatie over klimaats-verandering.
Verder heeft ze al 25 jaar een passie voor synchroonzwemmen, tegenwoordig nog steeds als zwemster maar ook als gedreven trainster.

Over arne

Arne is een natuurmens in hart en nieren. Acht maanden kostte het hem om de Canadese moerassen te doorkruisen op zoek naar insecten en antwoorden binnen zijn onderzoekswerk. De meeste Europese vogel- en zoogdiersoorten kan hij ook zonder veldgids wel op naam brengen. Hij is degene die wandelingen uitstippelt, toffe geocaches zoekt en tips kan geven als je bepaalde diersoorten wil spotten.
Klimmen is momenteel zijn grootste passie en maakte er zelfs enkele jaren zijn hoofdberoep van. Je komt hem tegen als trainer, routebouwer, KVB-evaluator, maar vooral als gepassioneerd klimmer. Uit een boom, de klimzaal, of van de rotsen, al 13 jaar komt hij telkens voldaan en blijgezind terug thuis.

STAP1 – wat?

Wat is ons doel?

Met STAP1 willen we aantonen dat reizen écht kan op een duurzame manier, mét behoud van comfort én voor elk budget. Met een kleinere ecologische voetafdruk reizen is een beetje anders reizen. In tegenstelling tot de klassieke fly&drives of city trips, zijn de uitgewerkte voorbeelden voor dit soort duurzame reizen schaars. Hoe begin je eraan, wat heeft de grootste milieu-impact en hoe kan je die verminderen? Wij helpen je hier graag mee op weg.

Niet alleen op de reizen die we plannen maar bij alles wat we doen voor STAP1 en in ons persoonlijk leven proberen we duurzaamheid te maximaliseren en de milieu-impact te minimaliseren. Zo werken we van thuis (geen verplaatsingen nodig en optimaler gebruik van een anders lege ruimte), is onze elektriciteit van hernieuwbare bronnen afkomstig en draait ook de server van deze website op groene energie. Ons printwerk wordt gedrukt op groeipapier of gerecycleerd papier, we eten regelmatig vegetarisch of veganistisch en kopen liever tweedehands dan nieuw. Meer details over ons duurzaamheidsbeleid vind je hier:

STAP1 – waarom?

waarom kozen wij stap1?

STAP1 ontstond vanuit onze eigen liefde voor reizen en duurzaam leven en hoe deze toch samen kunnen gaan. We kregen vaak te horen van vrienden en familie dat ze onze reizen knap vonden en dat ze dat ook graag eens ‘op die manier’ wilden doen, maar ‘hoe begin je daaraan?’. Zo is STAP1 ontstaan, uit het plezier van advies verlenen.

waarom kies jij voor stap1?

  • Omdat je houdt van natuur en actief reizen.
  • Omdat je jouw ecologische voetafdruk laag wil houden.
  • Omdat je niet veel voorbereidingstijd hebt of geen zin hebt om die tijd te spenderen met het internet uit te pluizen.
  • Omdat je geen voorgekauwd programma wil volgen, maar liever een uniek reisvoorstel krijgt afgestemd op jouw situatie.
  • Omdat je houdt van kleinschaligheid en een persoonlijke aanpak.