Ecotrippen in en rond Gent

Canceled

voor 2 personen 

25-30 kg CO2

p.p. voor transp., accom., activ. en eten

Duurzaam Gent heet u welkom

Gent staat bekend om zijn prachtig middeleeuws uiterlijk, de Gentse neuzen én feesten, zijn eigenzinnige bewoners en gezelligheid. Maar Gent ademt ook duurzaamheid en ecotoerisme! Gent engageert zich om zich te onderscheiden in zijn duurzaam en ecologisch beleid en dat kunnen wij natuurlijk alleen maar toejuichen! Als veggiehoofdstad met het grootste autoluwe centrum van Europa zijn ze alvast goed bezig.

Wat mag je verwachten?

Wij sturen jullie er heen met de trein (haal die Hello Belgium railpass maar boven), zochten een heerlijke duurzame B&B voor jullie uit en reserveerden alvast 2 plaatsjes voor een gegidste ecologische tour of fair fashion tour door de stad. Ook een natuurwandeling staat op het programma. Bovendien verzamelden we de leukste, duurzaamste en origineelste adresjes op een handige digitale map zodat jullie vlotjes door Gent kunnen manoeuvreren.

Vrijdagavond

Met de trein geraak je vlot van over heel Vlaanderen tot in Gent-Sint Pieters. Van hieruit gidsen we jullie vlot tot in de B&B langs een leuk restaurantje naar jullie smaak. Daarna kan je heerlijk cocoonen op de kamer of nog een prachtige lichtwandeling maken. s’ Avonds wordt de Gentse binnenstad namelijk omgetoverd tot een magisch nachtelijk landschap van licht en schaduw. Het Gentse Lichtplan heeft als doel om de stad duurzaam te verlichten en om rationeel met energie om te springen. De stad ontving hiervoor al vele prijzen en faam op wereldschaal, en het geeft je een prachtige eerste indruk van de schoonheid van deze stad.

Na deze feeërieke wandeling kunnen jullie helemaal tot rust komen in de charmante B&B gelokaliseerd in een oud klooster net buiten het centrum.

Zaterdag

Na een heerlijk biologisch ontbijt, gaan jullie de stad op een duurzame manier verkennen met een gegidste ecotour of fair fashion wandeling naargelang het gekozen weekend:

 • Op de Mixua Ecotour (14 november) word je helemaal ondergedompeld in het ecologisch leven van de stad. In een bondige workshop, met een hapje en een drankje erbij, krijg je meer te horen over de zero-waste levensstijl, eerlijke mode en natuurlijke verzorging. Vervolgens gaan jullie op stap in de stad om de leukste plekjes voor je duurzame levensstijl te vinden. Uiteraard wordt er ook stilgestaan bij leuke koffie- en lunchbars met een (h)eerlijk plantaardig aanbod én jullie maken kennis met gepassioneerde changemakers en eco-ondernemers in hun project (denk deeltuin, bijenteelt, permacultuur, enz).
 • Tijdens de B.right tour (28 november) word je meegenomen op ontdekkingstocht door het verhaal achter slow fashion. Bie toont dat het wél kan: stralend en modieus voor de dag komen, zonder uitbuiting van het milieu of je medemens. Je wordt ontvangen met koffie of thee en iets lekkers, en wordt helemaal ondergedompeld in de wereld van fair en slow fashion tijdens een inspiratiesessie. Vervolgens gaan jullie op stap langs een aantal winkels om kennis te maken met de deze modescene. Tot slot krijgen jullie een duurzame shopping checklist mee en wat kortingsbonnen zodat jullie vanaf nu ook zelf aan de slag kunnen met het vergroenen van je kleerkast.

Ervoor of erna hebben jullie uiteraard tijd om een van de historische bezienswaardigheden of musea van Gent van dichterbij te ontdekken, te shoppen in een van de vele leuke en unieke duurzame winkeltjes (we zetten er alvast een paar in jullie google maps om ze snel terug te vinden) of gewoonweg rustig rond te struinen door het prachtige centrum.

We zetten jullie ook op weg om leuke restaurantjes en bars te vinden voor een fairtrade, organische of veggie maaltijd.

Zondag

Neem de tijd om heerlijk uit te slapen en wederom te genieten van het ontbijt, dat trouwens op aanvraag glutenvrij of melkvrij kan bereid worden.

Het verdere verloop van de dag stippelen we graag voor jullie op maat uit, maar uiteraard hebben we wel wat ideetjes:

 • Wat denk je van een leuke wandeling door het natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen. Op amper 3 km van het Gravensteen bevind je je plots in open landschap met vochtige graslanden, doorsneden met sloten en grachten. Dit is 220 hectare kostbaar natuurgebied waar ook in de winter talrijke vogels het waterrijk gebied opzoeken. Spotten jullie de smient en de wintertaling? Opwarmen of het verschil leren tussen de smient en de wintertaling kan je in het Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen.
 • Heb je wel even genoeg afgestapt en gun je de voetjes liever wat rust? Scheep dan in voor een tocht met een fluisterboot door het historisch centrum.
 • Net wat meer actie nodig? Dan reserveren we voor jullie met plezier een kayak waarmee je zelf door de binnenstad vaart.

Wat je ook kiest, we zorgen dat al de info op jullie digitale map staat en jullie op tijd terug op de trein huiswaarts geraken.

Wat is inbegrepen?

Inclusief:

 • 2 overnachtingen voor 2 personen in een B&B.
 • Biologisch ontbijt.
 • Ecotour of duurzame modewandeling van 3 uur waarbij je gegidst wordt langs allerlei duurzame adresjes:
  – 14 november: Ecotour Mixua 10-13u
  – 28 november: B-Right fashion tour 15-18u.
 • Google maps met leuke eet-, drink- en winkelspots en alle praktische info nodig om vlot in Gent en op jouw accommodatie te geraken.
 • Uitgestippelde wandeling vanaf je verblijf naar en door het natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen.
 • Tips voor extra duurzame activiteiten en eventueel reservatie hiervan.

We bespreken met plezier wat voor jullie een duurzaam weekendje Gent compleet zou maken en zoeken het verder voor jullie uit.

Exclusief:

 • Overige maaltijden (lunch en diner) / OPTIE: Diner in B&B: 25€ (Soep+hoofdgerecht/ vlees, vis of vegan) + 5€ dessert.
 • Extra activiteiten.
 • Vervoer naar en van Gent (Tip: Gebruik je Hello Belgium railpass en trein gratis! Je kan zelfs je fiets gratis meenemen tot eind 2020).
 • Openbaar vervoer ter plaatse. 
Data, prijzen en boeken

Beschikbare data:
– Vrijdag 13 tot zondag 15 november 2020 – Canceled
– Vrijdag 27 tot zondag 29 november 2020 – Canceled

Prijs: 370€ voor 2 personen samen.

Boeken via:

– een kort mailtje naar info@stap1.be
– een kort telefoontje naar 0493 35 41 53
– via het contactformulier onderaan deze pagina

Passen de vooropgestelde data niet, of ben je met een groter gezelschap? Contacteer ons vrijblijvend voor de mogelijkheden.

Corona maatregelen en annulatie

Niet meer van toepassing.

Iedereen kan perfect corona proof van dit STAP1-weekend genieten, mits het naleven van de huidige corona maatregelen. Behoudens een maatschappelijke lockdown moedigt STAP1 iedereen aan om op een verantwoorde manier de wereld te blijven ontdekken.

Annulering:

 • Tot 1 week voor vertrek kan kosteloos geannuleerd worden.
 • Bij annulatie tot 48u voor vertrek wordt het bedrag terugbetaald, minus 100€.
 • Bij annulatie <48u voor vertrek vervalt  het recht op restitutie.

boek dit weekend

belgië eigen land vakantie origineel staycation

Meer Fotos

Ecotrippen in en rond Gent 1
Ecotrippen in en rond Gent 2
Ecotrippen in en rond Gent 3
Ecotrippen in en rond Gent 4
Ecotrippen in en rond Gent 5
Ecotrippen in en rond Gent 6
Ecotrippen in en rond Gent 7
Ecotrippen in en rond Gent 8
Ecotrippen in en rond Gent 9
Ecotrippen in en rond Gent 10
Ecotrippen in en rond Gent 11