Ecotrippen in en rond Gent

189 €

p.p. voor 2 nachten

25-30 kg CO2

p.p. voor transp., accom., activ. en eten

Duurzaam Gent heet u welkom

Gent staat bekend om zijn prachtig middeleeuws uiterlijk, de Gentse neuzen én feesten, zijn eigenzinnige bewoners en gezelligheid. Maar Gent ademt ook duurzaamheid en ecotoerisme! Gent engageert zich om zich te onderscheiden in zijn duurzaam en ecologisch beleid en dat kunnen wij natuurlijk alleen maar toejuichen! Als veggiehoofdstad met het grootste autoluwe centrum van Europa zijn ze alvast goed bezig.

Wat mag je verwachten?

Wij stippelen jullie route uit zodat jullie vlekkeloos terecht komen in  een heerlijke duurzame B&B en reserveerden alvast 2 plaatsjes voor een gegidste ecologische tour of fair fashion tour door de stad. Ook een natuurwandeling op maat staat op het programma. Bovendien verzamelden we de leukste, duurzaamste en origineelste adresjes op een handige digitale map zodat jullie vlotjes door Gent kunnen manoeuvreren. Met plezier reserveren we een restaurant of museumbezoek naar keuze.

Vrijdagavond

Met de trein geraak je vlot tot in Gent-Dampoort en wandel je zo de lichtstad in. ‘s Avonds wordt de Gentse binnenstad namelijk omgetoverd tot een magisch nachtelijk landschap van licht en schaduw. Architecturale accenten, straten, monumenten en pleinen worden hierbij niet alleen op een esthetische manier belicht, maar ook erg milieubewust. Het Gentse Lichtplan heeft zijn oorsprong reeds in 1998 en heeft als doel om de stad duurzaam te verlichten en om rationeel met energie om te springen. De stad ontving hiervoor al vele prijzen en faam op wereldschaal en het geeft je een prachtige eerste indruk van de schoonheid van deze stad.

Na een feeërieke lichtwandeling en een smaakvol restaurantje kunnen jullie helemaal tot rust komen in de “Green Key“ B&B gelokaliseerd aan de rand van het natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen.

TIP: reserveer je in het Novemberweekend, dan kan je extra genieten, want dan vindt het lichtfestival plaats. Dit festival zet het Gentse lichtplan nog meer in de schijnwerpers en laat je kennis maken met de unieke verborgen charme van Gent na zonsondergang. De stad licht helemaal op met het werk van internationale lichtkunstenaars. De Gentse nachten vormen het decor voor verrassend spektakel, ingenieuze installaties, spectaculaire performances en diverse evenementen met licht.

Zaterdag

Na een heerlijk ontbijt, gaan jullie de stad op een duurzame manier verkennen met een gegidste ecotour (4 december) of fair fashion wandeling (13 november) naargelang het gekozen weekend:

 • Tijdens de B.Right tour (13 november 14u-17u30) word je meegenomen op ontdekkingstocht door het verhaal achter slow fashion. Bie toont dat het wél kan: stralend en modieus voor de dag komen, zonder uitbuiting van het milieu of je medemens. Je wordt ontvangen met koffie of thee en iets lekkers en wordt helemaal ondergedompeld in de wereld van fair en slow fashion tijdens een inspiratiesessie. Vervolgens gaan jullie op stap langs een aantal winkels om kennis te maken met de deze modescene. Tot slot krijgen jullie een duurzame shopping checklist mee en wat kortingsbonnen zodat jullie vanaf nu ook zelf aan de slag kunnen met het vergroenen van je kleerkast.
 • Op de Mixua Ecotour (4 december 10-13u) word je helemaal ondergedompeld in het ecologisch leven van de stad. In een bondige workshop, met een hapje en een drankje erbij, krijg je meer te horen over de zero-waste levensstijl, eerlijke mode en natuurlijke verzorging. Vervolgens gaan jullie op stap in de stad om de leukste plekjes voor je duurzame levensstijl te vinden. Uiteraard wordt er ook stilgestaan bij leuke koffie-en lunchbars met een (h)eerlijk plantaardig aanbod én jullie maken kennis met gepassioneerde changemakers en eco-ondernemers in hun project (denk deeltuin, bijenteelt, permacultuur, enz).

Ervoor of erna hebben jullie uiteraard tijd om een van de historische bezienswaardigheden of musea van Gent van dichterbij te ontdekken, te shoppen in een van de vele leuke en unieke duurzame winkeltjes (we zetten er alvast een paar in jullie google maps om ze snel terug te vinden) of gewoonweg rustig rond te struinen door het prachtige centrum.

We zetten jullie ook op weg om leuke restaurantjes en bars te vinden voor een fairtrade, organische of veggie maaltijd. Als jullie al op voorhand een keuze maken, dan doen wij met plezier de reservatie.

‘s avonds hebben jullie de optie om in de B&B van de wellness gebruik te maken (op aanvraag en met meerprijs).

Zondag

Neem de tijd om heerlijk uit te slapen en wederom te genieten van het ontbijt, dat trouwens op aanvraag glutenvrij of melkvrij kan bereid worden.

Het verdere verloop van de dag stippelen we graag voor en samen met jullie op maat uit, maar uiteraard hebben we wel wat ideetjes:

 • Wat denk je van een leuke wandeling door het natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen. Vanuit de B&B wandel je er zo in en bevind je je plots in open landschap met vochtige graslanden, doorsneden met sloten en grachten. Dit is 220 hectare kostbaar natuurgebied waar ook in de winter talrijke vogels het waterrijk gebied opzoeken. Spotten jullie de smient en de wintertaling? Bij een kopje koffie kunnen jullie het verschil tussen beide soorten leren in het Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen.
 • Willen jullie graag een stevigere wandeling, dan stippelen we die voor jullie uit en bereiden we uit naar de Vinderhoutse bossen.
 • Heb je wel even genoeg afgestapt en gun je de voetjes liever wat rust? Scheep dan in voor een tocht met een fluisterboot door het historisch centrum.
 • Net wat meer actie nodig? Talrijke fietsroutes zijn mogelijk vanuit de B&B. Wij regelen dat de fietsen klaarstaan en stippelen met graagte een route voor jullie uit. (fietshuur is op aanvraag en met meerprijs).
 • Liever een bezoek aan het Gravensteen of een ander museum? Wij reserveren jullie tickets.

Wat je ook kiest, we zorgen dat al de info op jullie digitale map staat en jullie op tijd terug op de trein huiswaarts geraken.

Wat is inbegrepen?

Inclusief:

 • 2 overnachtingen voor 2 personen in een B&B met groene sleutel certificaat (hét kwaliteitslabel dat duurzaamheid op de kaart zet).
 • Uitgebreid ontbijt
 • Ecotour of duurzame modewandeling van 3 uur waarbij je gegidst wordt langs allerlei duurzame adresjes:
  • 13 november: B-Right fashion tour 14u-17u30
  • 4 december : Ecotour Mixua 10-13u
 • Uitgestippelde wandeling vanaf je verblijf door het natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen (en eventueel verder).
 • Een persoonlijke aanpak waarbij we samen bekijken wat voor jullie een duurzaam weekendje (regio) Gent compleet zou maken en zoeken het verder voor jullie uit.
 • Google maps met leuke eet-, drink- en winkelspots en al de praktische info nodig om vlot in Gent, je activiteit en je accommodatie te geraken. Tips voor extra activiteiten en eventueel reservatie hiervan.

Exclusief:

 • Transport naar en binnen Gent
 • Overige maaltijden (lunch en diner)
 • Extra activiteiten zoals fietshuur, wellness, musea,…
   Data, prijzen en boeken

   Beschikbare data:
   – Vrijdag 12 tot zondag 14 november 2021
   – Vrijdag 3 tot zondag 5 december 2021

   Prijs: 189€ p.p. voor twee nachten.

   Boeken via:

   – een kort mailtje naar fana@stap1.be
   – een kort telefoontje naar 0493 35 41 53
   – via het contactformulier onderaan deze pagina

   Passen de vooropgestelde data niet, of ben je met een groter gezelschap? Contacteer ons vrijblijvend voor de mogelijkheden.

   Corona maatregelen en annulatie

   Iedereen kan perfect corona proof van dit STAP1-weekend genieten, mits het naleven van de huidige corona maatregelen. STAP1 moedigt iedereen aan om op een verantwoorde manier de wereld te blijven ontdekken.

   Annulering:

   • Tot 4 weken op voorhand: gratis annulatie
   • Tot 3 weken: 75% restitutie (of gratis als je zelf vervanging kan aanbrengen)
   • 3 weken tot 1 week op voorhand: 25% restitutie
   • Vanaf 1 week op voorhand: geen terugbetaling mogelijk

   boek dit weekend

   belgië eigen land vakantie origineel staycation

   Meer Fotos

   Ecotrippen in en rond Gent 1
   Ecotrippen in en rond Gent 2
   Ecotrippen in en rond Gent 3
   Ecotrippen in en rond Gent 4
   Ecotrippen in en rond Gent 5
   Ecotrippen in en rond Gent 6
   Ecotrippen in en rond Gent 7
   Ecotrippen in en rond Gent 8
   Ecotrippen in en rond Gent 9
   Ecotrippen in en rond Gent 10
   B&B Gent green key
   Gent Duurzaamheid ecotour duurzaam citytrip mixua b.right duurzaamheid
   Gent Duurzaamheid ecotour duurzaam citytrip mixua b.right duurzaamheid