Vakantie in eigen land – België opnieuw ontdekken
100 - 310 €

richtprijs p.p. voor de aangeraden reisduur

23 - 74 kg CO2

voor transport + accommodatie

België heet u welkom
Ben je op zoek naar avontuur, natuur, cultuur, geschiedenis, gastronomie, wildlife, rust of net een goede portie actie? In België kan dit allemaal in de uitgestrekte heidelandschappen, weelderige duinen en prachtige bossen, langs steile rotskliffen of in charmante dorpjes en steden van wereldformaat. Hier kan je terecht voor nagenoeg elke reiservaring. Laat ons je wegleiden van de overbevolkte klassiekers en ervaar hoe mooi en uniek België kan zijn.
Wat dacht je bijvoorbeeld van een natuur-speurtocht met de hele familie op zoek naar dassen en edelherten, maar ook hagedissen en libellen, al dan niet onder leiding van een echte bioloog als gids. Of een meerdaagse trektocht waarbij je slaapt in kunstwerken. Je kan ons ook een toertje België laten uitstippelen op eigen spierkracht waarbij je afstanden wandelend, fietsend, kajakkend of klimmend aflegd. Of huur eens een mobilhome en ervaar de vrijheid van het roadtrippen en de luxe van je bed steeds vlakbij te hebben, handig bij het proeven van lokale biertjes.
Wat valt hier te beleven?

Natuur: Wil jij eens een das zoeken tussen de perenbomen in de Voerstreek? Of een bever nabij de Chouffe brouwerij, zeldzame vlinders in het bloemrijke kalklandschap van de Viroin? Of toch liever een velduil aan de kust? Je hoeft echt niet naar het buitenland voor geweldige natuurervaringen. Vlaanderen en Wallonië zijn bezaaid met bijzonder diverse natuurgebieden. Er zijn nog uitgestrekte bossen en je kan nog wegdromen bij een snelstromend glashelder riviertje om even later opgeschrikt te worden door een groep overstekende edelherten.

Avontuur: De meeste natuurgebieden zijn goed aangelegd om wandelend, met de buggy, rolstoel of fietsend te verkennen. Mag er wat meer adrenaline zijn? Waarom dan eens niet mountainbiken of rotsklimmen nabij Dinant. Dan is er ook nog Geocaching, voor jong en oud een leuke manier om nieuwe omgevingen te verkennen. En er is nog zo veel meer, suppen, duurzaam kajakken, spoorwegfietsen,...

Cultuur: In nagenoeg elk dorp of elke stad in België leeft er wel een legende die terug naar boven komt bij het proeven van een lokaal bier. Wie wil, wordt in België verwend met lekkernijen en streekproducten, maar ook de kunst- en geschiedenisliefhebbers hoeven niet op hun honger te blijven zitten.

Wat bieden wij?
België is enorm divers en dat zorgt ervoor dat er voor elk wat wils is. Wil jij ook graag unieke ervaringen beleven dicht bij huis, maar heb je geen inspiratie of geen tijd om zelf op zoek te gaan naar leuke, alternatieve, duurzame verblijven en activiteiten waarbij je liefst het massatoerisme vermijdt? Laat ons weten wie je bent en wat je zoekt in een reis via onze profielschets en wij werken een reisplan op maat uit voor jou en je reisgezelschap. We helpen met het uitstippelen van je route en delen deze samen met een reeks gepersonaliseerde opties en alternatieven voor regenweer via gedeelde Google documenten.

Bovendien werken we momenteel aan workshops rond Geocaching, boom- en rotsklimmen, bushcrafting, enz. Geef dit graag even aan in het reisprofiel als je hier interesse voor hebt.

Aangeraden reisduur
Van een dag tot een maand.

De prijs- en CO2-berekeningen zijn gebaseerd op 7 dagen.

Aangeraden reisperiode
Heel het jaar door.
Hoe wordt deze reis duurzamer?

Dankzij de vele opties op een klein oppervlak, kan de CO2-uitstoot van transport gemakkelijk beperkt worden. Dat maakt van België op zich een op en top duurzame bestemming voor een actieve vakantie vol natuurbeleving.

Het openbaar vervoer is in België best wel prima uitgewerkt. Een weekje naar de kust kan perfect met trein, tram en bus, maar ook tot diep in de Ardennen zijn er veel kleine treinstations. Wij zoeken voor jou graag de beste verbindingen. Wil je meer flexibiliteit ter plaatse, dan kan je ook met de auto gaan. Idealiter ben je dan met 3 of meer personen en wordt het aantal kilometers ter plaatse beperkt.

Bovendien zoeken wij op basis van jouw wensen de ideale locatie van jouw verblijf. Hierbij focussen we op ecologische verblijfplaatsen binnen het gewenste type accommodatie, zoals bijvoorbeeld een Greenkey hotel, boerderijcamping of natuurhuisje. Of misschien heb je meer zin in een roadtrip, waarbij rijafstanden geoptimaliseerd zijn voor maximale reiservaringen en minimale uitstoot?

Bekijk onze duurzaamheidspagina om te zien hoe wij elke reis zo duurzaam mogelijk houden.

Match tussen eco-logie en eco-nomie

De onderstaande tabel geeft enkele transport- en accommodatie mogelijkheden weer voor deze bestemming, inclusief hun geschatte CO2 uitstoot (zie duurzaamheid). De richtprijs is weergegeven voor elke voorbeeldreisformule, maar uiteraard zijn alle combinaties van transport en accommodatie mogelijk

De bovenstaande tabel is een uitgewerkt voorbeeld voor 7 dagen in de streek van Dinant.

* Richtprijzen en CO2 uitstoot zijn weergegeven per persoon. Dit is berekend op basis van een vierledig gezelschap uit Antwerpen. Als referentie voor een onduurzame reisformule nemen we een reiziger uit Antwerpen die reist met een eigen (standaard) dieselwagen en verblijft in een (standaard) hotel. Extra referentie: 1 kg biefstuk = 60 kg CO2 / 1 kg graan = 1.4 kg CO2.

** Deze prijzen zijn inclusief service kosten en BTW, maar exclusief tol en brandstofverbruik van een eigen of gehuurd vervoersmiddel. Dit zijn richtprijzen die mogelijk aan lichte schommelingen onderhevig zijn.

Wil je deze reis boeken, volledig op maat van je wensen?
Wij helpen je graag verder na het invullen van je profielschets.

Arne, Wilrijk

Echt overal in België is er wel iets leuk te ontdekken.

Meer Fotos

meer duurzame reisregio’s van STAP1

of liever een weekendje weg?