Actief in het Boheems Paradijs
120 - 525 €

richtprijs p.p. voor de aangeraden reisduur

85 - 219 kg CO2

voor transport + accommodatie

Tsjechië heet u welkom
Tsjechië is meer dan alleen maar pivo (bier) en Praag, de prachtige natuur van het Boheems paradijs in het noorden van het land vormt het ideale decor voor een gevulde vakantie boordevol natuur, avontuur en een vleugje Centraal-Europese cultuur. Hier wordt het landschap gekenmerkt door labyrinten van zandsteen en bizarre rotsformaties die opdoemen als reuzen boven de boomtoppen. In het reuzengebergte op de grens van Tsjechië met Polen maakt zandsteen plaats voor graniet, wat in combinatie met de vele watervallen en oneindige vergezichten heel even doet denken aan Noorwegen. Variatie gegarandeerd dus in deze regio.
Tsjechië lag in de middeleeuwen op een kruispunt van grote handelsroutes. Daardoor kom je overal kastelen en burchten tegen en ontstonden de mooiste steden en dorpjes met rijke koopmanshuizen rondom een prachtig plein. Her en der vind je kuuroorden rond een van de vele natuurlijke thermale bronnen, rijk aan helende natuurlijke mineralen. Laat je maar eens goed verwennen…
Wat valt hier te beleven?

Natuur: Trek je stapschoenen aan en ontdek het uitgebreid wandelnetwerk langsheen de fascinerende kathedralen van zandsteen, of glij rustig met je kano door het water van de Elbe. Hier maak je een goede kans om zwarte ooievaar, steenarend of kuifleeuwerik te spotten.

Avontuur: In Tsjechië kan je rotsklimmen, downhill steppen, suppen, e-mountainbiken, grotten bezoeken en zo veel meer. Hier is voor elk wat wils, van beginner tot gevorderde.

Cultuur: Proef een van de vele lokale pilsen, trek een paar dagen uit voor Praag of laat je charmeren door het Unesco gelabelde stadje Cesky Krumlov.

Wat bieden wij?

In Tsjechië is er echt voor ieder wat wils. Laat ons via je profielschets weten hoe jij graag een reis in Tsjechië zou ervaren en wij werken een reisplan op maat uit voor jou en je reisgezelschap.

Ben je op zoek naar een toffe boerderijcamping in het midden van de natuur om helemaal tot rust te komen of wil je net graag een uitgestippelde route met onderweg de sportiefste activiteiten. Zoek je misschien een plaats waar beide te combineren zijn zodat zowel kleuters, jonge tieners en volwassenen hun gading vinden in de omgeving? Of wil je met de trein op reis en ter plaatse een meerdaagse wandel- of fietstocht doen en weet je niet hoe je dit best aanpakt? Vul de profielschets in met al je wensen en reisvereisten en we helpen je graag verder op weg.

Aangeraden reisduur
Minimaal 10 dagen
Aangeraden reisperiode
Begin mei tot eind september
Hoe wordt deze reis duurzamer?

In Tsjechië geraak je makkelijk met het openbaar vervoer (trein en/of bus). Je bent er quasi even snel als met de wagen. Wist je trouwens dat de treinen in Duitsland allemaal op groene stroom rijden?! Gebruik je ter plaatse enkel nog je eigen beenkracht en bivakkeer je met je tentje op een lokale camping dan ben je een echte eco-tripper.

Wil je meer flexibiliteit ter plaatse, dan kan je ook met de auto gaan. Idealiter ben je dan met 3 of meer personen en beperk je je aantal kilometers ter plaatse door er een rondreis van te maken. Reis je met 6 à 8 mensen (2 gezinnen of een groep vrienden), overweeg dan om een minibusje te huren en samen te rijden i.p.v. met 2 of 3 auto’s.

We zoeken voor jou een ecologische verblijfplaats binnen het gewenste type accommodatie (greenkey hotel, hostel of camping, natuurhuisje of ecolodge bijvoorbeeld). Met de mobilehome is je transport afdruk iets groter, maar die van je verblijfplaats verdwijnt dan weer quasi (vrij kamperen).

Bekijk onze duurzaamheidspagina om te zien hoe wij elke reis zo duurzaam mogelijk houden.

Match tussen eco-logie en eco-nomie

De onderstaande tabel geeft enkele transport- en accommodatie mogelijkheden weer voor deze bestemming, inclusief hun geschatte CO2 uitstoot (zie duurzaamheid). De richtprijs is weergegeven voor elke voorbeeldreisformule, maar uiteraard zijn alle combinaties van transport en accommodatie mogelijk

* Richtprijzen en CO2 uitstoot zijn weergegeven per persoon voor een volledige trip van 10 dagen in de ruime omgeving ten noorden van Praag. Dit is berekend op basis van een vierledig gezelschap uit Antwerpen. Als referentie voor een onduurzame reisformule nemen we een reiziger uit Antwerpen die reist met een eigen (standaard) dieselwagen en verblijft in een (standaard) hotel. Extra referentie: 1 kg biefstuk = 60 kg CO2 / 1 kg graan = 1.4 kg CO2.

** Deze prijzen zijn inclusief service kosten en BTW, maar exclusief tol en brandstofverbruik van een eigen of gehuurd vervoersmiddel. Dit zijn richtprijzen die mogelijk aan lichte schommelingen onderhevig zijn.

Wil je deze reis boeken, volledig op maat van je wensen?
Wij helpen je graag verder na het invullen van je profielschets.

Finn, Wilrijk

"Ik vond die trapjes in de rotsen het leukst."

Meer Fotos

meer duurzame reisregio’s van STAP1

of liever een weekendje weg?